• Leef voluit

  Collega Jasmin Vogeley is psycholoog en energetisch therapeut en zij heeft een geweldig boek geschreven.

  Hoezo Leef voluit?

  Veel klachten die mensen hebben komen voort uit niet jezelf (mogen, durven en/of kunnen) zijn. Behoorlijk wat van onze hoogopgeleide klanten neigen naar veel nadenken, piekeren, in hun hoofd zitten. Soms is de balans dan wat zoek met luisteren naar en dingen doen vanuit je gevoel. Leef voluit is een boek dat je wil inspireren en stimuleren om weer vol voor je eigen keuzes te gaan. Pak de regie over je eigen leven!

  Vijf stappen

  Jasmin noemt dit vijf sleutels om (weer) vol energie en passie te leven. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld als fan. Maar kritisch ben ik ook: Weer een zelfhulpboek naar een beter leven? Ik ben erg enthousiast. Het boek kent een prima mix van theorie/ratio en persoonlijke ervaringen, van zowel Jasmin zelf als vijf klanten. De opbouw is logisch, ze legt duidelijk uit en geeft lekker praktische oefeningen. De stappen die Jasmin beschrijft zijn: Aandacht, balans, perspectief, inzicht en daadkracht.

  Aandacht

  Vooral aandacht vond ik erg leerzaam. Voor mij staat aandacht voor stilstaan bij, je bewust zijn van. In plaats van steeds maar doorgaan, druk druk en meer, meer. Jasmin geeft voorbeelden van aandacht om te genieten, aandacht die verbinding creëert en aandacht dat je welbevinden begroot. Oefeningen die hier bijvoorbeeld bij horen zijn: Stil zitten, ontspannen en naar binnen luisteren. Proberen?

  Meer? Check Voluitzijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *