LOOPBAANCOACHING

REGISSEUR VAN JE LOOPBAAN WORDEN


Het is steeds gangbaarder binnen organisaties dat jij zelf bepaalt hoe (en waar) jij je wilt ontwikkelen. Werkgevers verlangen dat jij weet wat je wilt en welke bijdrage je kunt leveren. Standaardbanen bestaan nauwelijks meer, dus meer onderzoek is nodig. Zowel voor twintigers, millennials als vijftigers. Om aan de eisen die de functie- en organisatieontwikkelingen aan jou als hoogopgeleide medewerk(st)er stellen tegemoet te komen, is het noodzakelijk regelmatig stil te staan bij jouw drijfveren en competenties. Wij leren je graag hoe jij het heft in eigen hand kunt nemen.


CONTACT OPNEMEN

ONTWIKKELADVIES

WAT WIL IK NU PRECIES?


Door stil te staan bij en aandacht te hebben voor je loopbaan wordt duidelijk of je (nog) op de goede plek zit, waarin je kunt en wilt ontwikkelen en welke bijdrage je wilt hebben. Het Ontwikkeladvies (tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) geeft jou inzicht in je sterkten en gewenste rollen en geeft aan hoe kansrijk jij kunt zijn op de arbeidsmarkt. Het betreft vier gesprekken met één van onze loopbaancoaches. De onderdelen van de Loopbaan-APK zitten hierin en een zgn. Arbeidsmarktscan. De Arbeidsmarktscan berekent je huidige en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Verder krijg je gespreksonderwerpen voor je functionerings-, POP- en/of sollicitatiegesprekken. Door het algemene periodiek onderhoud krijg je nieuwe energie en blijf je regisseur van je eigen loopbaan!


Soms kun je in je huidige functie taken verschuiven. Dat heet jobcrafting en betekent vrij vertaald: sleutelen aan je functie. Dat doe je zelf, met je eigen functie, of in een team. het kan immers zijn dat een functie en een team dat drie jaar geleden nog goed bij jou paste, nu om wat voor reden ook niet meer goed past. Voordat je meteen iets heel anders gaat doen, kan het handig zijn te onderzoeken welke onderdelen van je functie niet meer passen en of je daar iets aan kunt doen. Bij dat onderzoek helpen we je graag.


CONTACT OPNEMEN

LOOPBAAN-APK

VAN STYX


De loopbaan-APK van Styx bestaat uit drie individuele online onderzoeken, de rapportage daarvan en twee gesprekken met de ervaren loopbaancoach voor hoogopgeleiden. Sinds 2020 bestaat het ontwikkeladvies. Dit is een gesubsidieerd loopbaantraject van 4 sessies met vrijwel dezelfde ingrediënten en een arbeidsmarktscan.


1) Persoonlijke Profiel Analyse (PPA). Dit is een instrument dat inzicht geeft in het werkgedrag van mensen. Onder andere de volgende vragen worden beantwoord: Wat zijn jouw sterkten en beperkingen? Wat is jouw gangbare communicatiestijl? Wat motiveert jou?

De PPA is gebaseerd op het DISC-model:

  • Dominantie: Geeft de wijze aan waarop je beslissingen neemt, actie initieert en uitdagingen aangaat.
  • Invloed: Vertelt de wijze van omgaan met mensen en stijl van communiceren.
  • Stabiliteit: De wijze waarop jij taken afrondt, om gaat met veranderingen en planning.
  • Conformiteit: De mate van omgaan met regels en procedures, oog voor detail, specialisme en zakelijke professionaliteit.

2) De Belbin Teamrollen maken jouw specifieke bijdrage aan het proces zichtbaar. Er zijn acht rollen benoemd met ieder hun eigen invloed op het proces en op het functioneren van het team, de eigen sterke en acceptabele zwakke punten en de eigen kenmerken. Het onderzoek laat zien welke rollen bij jou sterk ontwikkeld zijn, met al hun voor- en mogelijke nadelen. Vrij vertaald: welke bijdrage wil jij leveren?


CONTACT OPNEMEN

KOSTEN

LOOPBAAN-APK EN HET ONTWIKKELADVIES


De loopbaan-APK kost € 550,00 excl. BTW (dat is € 665,50 incl. BTW). Hierin zijn opgenomen: Alle adviesuren, administratieve handling, de licenties van de testen en de rapportage. Je kunt als particulier, werkgever en ondernemer de kosten (incl. BTW) voor loopbaanadvies als studiekosten van je (inkomsten)belasting aftrekken. Scheelt gauw zo’n 30-50%. Vanaf 1 december 2020 kun je gebruik maken van het (beperkte) subsidiebudget voor het Ontwikkeladvies. Zo'n traject van vier sessies is voor jou dan gratis. Vraag gerust meer info.


Soms geeft de loopbaan-APK of het Ontwikkeladvies mooie ideeën en nieuwe energie, maar wil je verder begeleid worden in je zoektocht. Dat kan natuurlijk en daarvoor stellen we dan graag een maatwerk plan van aanpak met jou op. Hulp bij je loopbaan nodig? Gratis kennismaken? Bel Mariska van Adrichem, Emile de Bruin of Ruud Op den Kamp: 040-2466002. Of email: info@styxcareerconsult.nl.


CONTACT OPNEMEN
 
CONTACT MET STYX

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP


LEES MEER