MANIER VAN COACHING
- Het begint met vertrouwen! Dit is de eerste van onze drie kernwaarden (de andere zijn respect en positiviteit). We zorgen voor een veilige omgeving waarin je kunt delen wat jij wilt delen. We oordelen niet en vinden weinig ‘raar’. We luisteren naar jouw verhaal: we willen je leren kennen, stellen je behoefte vast en geven aan wat wij daarin kunnen betekenen. We formuleren doelen.
- We zijn allen ervaren coaches (40+, HBO-plus-geschoold, leidinggevende en coachende achtergrond). Als Styx Career Consult zijn we al sinds 2003 actief en hebben we honderden hoogopgeleiden, ook wel theoretisch geschoolden genoemd, kunnen helpen hun koers te verleggen en het heft in eigen handen te nemen.
- Je krijgt individuele begeleiding met een vaste coach in ons kantoor in Eindhoven of online met Skype of Teams. We hebben tussen de sessies door ook telefonisch en WhatsApp-contact. We bieden coaching op maat, wat betekent dat we weten welk instrument op welk moment nodig is. Zo kort als het kan, zo lang als het nodig is. Simpel gezegd: respect voor jou en je behoeften.
- We delen positieve ervaringen van andere klanten met jou ter inspiratie en om van te leren. En we helpen je bij het accepteren van wat er is.
- We bevestigen wat er goed gaat en versterken je zelfvertrouwen. We helpen je bij het (terug)vinden van je gevoel van eigenwaarde en je authenticiteit. Bij eventuele belemmerende overtuigingen leren we je hoe je daarmee kunt omgaan. We stimuleren je om jouw kwaliteiten te benutten. Positiviteit gaat om wat er wél is.
Je kunt hier meer lezen over Veerkracht, Growth en fixed mindset en Omgaan met tegenslag. - We zien overal mogelijkheden, totdat het tegendeel bewezen is.
- We vragen: Waar heb je wel invloed op? Waar zou je invloed op willen hebben? Hoe is dat haalbaar?
- We ondersteunen je bij het regie krijgen op je loopbaan, door mee- en tegen te denken. Bijvoorbeeld: Kun je het absoluut zeker weten?
- We zijn er ook voor je als het eens tegenzit en waar nodig het steuntje in de rug.
- We steunen altijd de keuzes die jij weloverwogen maakt!


INSTRUMENTEN EN EXPERTISE
- We gebruiken gevalideerde instrumenten als de Thomas PPA (DISC), de Belbin teamrollen, de 360-graden feedback, loopbaaninteresse onderzoek PAKSOC en de STAR-methode. Deze instrumenten zijn natuurlijk niet dé waarheid, maar geven objectivering, zijn een spiegel (wat klopt wel en wat niet, en waarom dan?) en geven richting.
- We delen kennis over wat wél werkt en laten je nieuwe, verfrissende invalshoeken zien.
- We leren je beproefde en effectieve gesprekstechnieken, zoals het één-minuutverhaal, het vertrekverhaal, diepte-, tegen- en controlevragen, het toetsen van je aannames (ANNA), omgaan met moeilijke vragen, de STAR-methode en gespreksevenwicht.
Lees hier nog meer over het voeren van effectieve sollicitatiegesprekken:
De overeenkomst tussen solliciteren en toneelspelen
Welk resultaat wil je in je werk bereiken? - We hebben kennis van en ervaring met hoogsensitiviteit (HSP) en hoogbegaafdheid:
Hoogsensitiviteit: een vloek of een zegen?
Hoogsensitief op de werkvloer
Hoogbegaafd en toch zonder werk - We kunnen de behoeften, motieven, kwaliteiten en gebruiksaanwijzingen van mensen in kaart brengen; zowel van twintigers, van millennials als van vijftigers en mensen aan het einde van hun loopbaan. We hebben zicht op wat er nodig is om duurzaam inzetbaar te blijven.
Lees hier over onder andere welbevinden, werkgeluk en positief leiderschap. - De laatste jaren helpen afstudeerders van onder andere Fontys Toegepaste Psychologie ons met het ontwikkelen van nieuwe interventies, zoals het omgaan met weerstand tegen netwerken en het beter kunnen omgaan met tegenslagen.
- We doen aan permanente deskundigheidsbevordering door deelname aan workshops, congressen en webinars van onze branchevereniging Noloc, Daarnaast volgen we alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van positieve psychologie, werkgeluk, leiderschap en hoogsensitiviteit.
- In deze video’s laten we een aantal voorbeelden zien hoe we je helpen je sollicitaties anders aan te pakken:
Hoe zoek je nu een baan die bij je past?
Hoe kom je er achter wat een baan inhoudt?
Wat maakt solliciteren voor hoogopgeleiden nu anders?
Reflecteren op wat je wilt en wat je kunt - Op onze website (bij Blog) posten we regelmatig nieuwe ontwikkelingen, inzichten en onderzoeken. Op onze LinkedIn-pagina kun je wekelijks nieuwe berichten volgen.
KENNIS VAN DE ARBEIDSMARKT EN NETWERKEN
- We zijn op de hoogte van de ontwikkelingen en trends op de arbeidsmarkt.
Waar zijn wel banen? Waar gaat de arbeidsmarkt naar toe in 2040?
Waarom zijn er zoveel burnouts? Wat zijn oorzaken van langdurig verzuim?
Hoe blijf je dan duurzaam inzetbaar? En in hoeverre kun je je functie aanpassen? - We weten hoe en waar we vacatures kunnen zoeken. En op welke wijze je nog meer kunt zoeken. We leren je hoe LinkedIn je kan helpen bij je voorbereiding op sollicitaties.
- We helpen je met het beantwoorden van de meest gestelde vraag: Hoe weet ik nu of een baan en die werkomgeving bij mij past? We kunnen beroepen/functies ontleden om vast te stellen waar jij kan passen. We leren je de slimme vragen te stellen om te begrijpen wat er nu echt gezocht wordt. We helpen je om te gaan met recruiters.
- We weten welke vragen aan jou gesteld gaan worden en waar het de werk- of opdrachtgever echt om gaat. Lees hier bijvoorbeeld meer over het belang van jouw motivatie.
- We hebben allen verschillende achtergronden en daardoor een brede kennis van, ervaring met en een netwerk in onder andere IT, zorg, high tech en zakelijke dienstverlening. We nemen allen deel aan verschillende netwerken, zoals De Maatschappij en Bouwloket.
- We zetten ons netwerk voor jou in om oriënterende gesprekken te kunnen voeren. In de afgelopen 20 jaar hebben we naar schatting zo’n 900 organisaties leren kennen; als opdrachtgever, als netwerkrelatie en als (nieuwe) werkgever van hoogopgeleiden die we begeleid hebben. In vrijwel elke sector van de arbeidsmarkt hebben wij meerdere netwerkingangen.
- We leren jou de netwerkvaardigheden om een nieuw netwerk op te bouwen en daarin werk of opdrachten te vinden.
- We helpen jou met het verduidelijken van je functieprofiel. We zien steeds vaker dat organisaties niet meer denken in standaardfuncties, maar in rollen: rolduidelijkheid.
