SOLLICITATIETRAINING

HOE VIND IK ALS HOOGOPGELEIDE EEN (NIEUWE) BAAN?


Waarom een sollicitatietraining? Hoogopgeleide professionals en starters stellen ons vaak de volgende vragen: hoe pak ik solliciteren aan (want ik heb dat nog nooit gedaan)?, hoe kan ik mijn ervaring inzetten in een andere baan en hoe profileer ik mij in een gesprek?


CONTACT OPNEMEN

SOLLICITEREN IS EEN VAK

EN DAT KUN JE LEREN


Waar gaat het de werkgever om? Wie ben jij als collega (pas je in ons team), wat wil jij (wat is jouw motivatie) en wat gaat je bijdrage zijn (wat zijn je best ontwikkelde competenties). Dit kun je allemaal voorbereiden: Maak kennis met de sollicitatietraining voor hoogopgeleiden Solliciteren 3.0 en geef jezelf nieuwe kansen! Styx Career Consult ontwikkelde op basis van jarenlange ervaring een compacte training. Juist voor hoogopgeleiden.


Niet (weer) een sollicitatietraining, maar een nieuwe manier van denken en handelen. Doelen: inzicht in de moderne arbeidsmarktrituelen, het delen van kennis van solliciteren en netwerken en persoonlijke (communicatie)vaardigheden aanscherpen.


CONTACT OPNEMEN

SOLLICITEREN

EEN VAK DAT JE KUNT LEREN


We verbeteren jouw netwerk- en sollicitatievaardigheden (vragen stellen!). Juist voor hoogopgeleiden is het belangrijk te leren jezelf te profileren op de manier die recht doet aan wie jij bent. We gebruiken de hulpmiddelen die echt iets toevoegen, zoals jouw één minuutpresentatie, het toepassen van STAR, omgaan met weerstanden in een gesprek en LinkedIn. We maken jouw boodschap concreet. Stellen jou meer vragen dan je kunt bedenken en laten zien hoe je daarmee kunt omgaan.


Gebruiken praktische voorbeelden en ‘best practices’. Helpen met effectieve brieven en cv’s. We vertalen wat jij wilt en kunt naar concrete banen en/of opdrachten. Brengen structuur in arbeidsmarktoriëntatie en helpen bij het netwerken. We draaien er geen doekjes omheen, zetten jou op scherp en zijn er ook als het eens tegenzit.


CONTACT OPNEMEN

HOE?

LEER HOE JE FOCUS KRIJGT


In een groep met maximaal acht hoogopgeleiden leer je hoe je focus krijgt, hoe je vacatures op haalbaarheid checkt en hoe je in gesprekken je kwaliteiten bewijst. Daarnaast leer je een effectief plan van aanpak voor je arbeidsmarktbewerking te maken. Deze training is meestal op een middag en wordt op verzoek ook ‘s avonds gegeven.

Lees hier meer in onze flyer


Steeds vaker krijgen we de vraag om concrete sollicitaties voor te bereiden. Voor de mensen die we al begeleiden zijn effectieve brieven en cv's en gesprekstechnieken een vast onderdeel. Voor hoogopgeleiden die hun sollicitatie-ervaring willen opfrissen voegen we daar nu, naast solliciteren 3.0, een korte training aan toe. In twee à drie sessies scherpen we jouw profilering aan, oefenen we het omgaan met lastige vragen en met het toepassen van de STAR-methode. Verder komen de nodige tips & tricks voorbij. Dit programma kan individueel of in een kleine groep doorlopen worden en is ook op afstand (b.v. Skype) mogelijk. Doen?

Meer weten of een afspraak maken? Bel of email Emile de Bruin, Mariska van Adrichem of Ruud Op den Kamp: 040-2466002. Of email: info@styxcareerconsult.nl.


CONTACT OPNEMEN
 
CONTACT MET STYX

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP


LEES MEER