COACHING VAN AANKOMEND PROJECTMANAGERS EN LEIDINGGEVENDEN

Je wordt niet als projectmanager geboren, je ontwikkelt je daar naartoe en daarin.


Als je voor het eerst start in een nieuwe rol als projectmanager of leidinggevende, komen er nogal wat zaken op je af. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het realiseren van het doel van een project, vaak in een matrix-organisatie. Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het werkgeluk van de medewerk(st)ers in je team. Mogelijk heb je een training gevolgd en heb je goed gekeken naar hoe jouw projectmanagers en leidinggevenden werken. En je hebt ideeën over wat wel bij jou past en wat niet. Maar een steuntje in de rug is wel handig.


CONTACT OPNEMEN

WAAROM


Het kost nu eenmaal tijd om je eigen stijl te ontwikkelen. Het goede nieuws is dat millenials snel leren. Maar het afbreukrisico van een projectmanager en leidinggevende die niet effectief is, is behoorlijk groot. Dus er is nogal wat aan gelegen om een stevige basis te leggen. Maar soms is er in je organisatie (te) weinig aandacht voor jouw ontwikkeling. Misschien geen tijd of onvoldoende kennis. Dan kunnen wij jou als startend projectmanager of leidinggevende individueel coachen ‘on-the-job’.


Soms kun je in je huidige functie taken verschuiven. Dat heet jobcrafting en betekent vrij vertaald: sleutelen aan je functie. Dat doe je zelf, met je eigen functie, of in een team. Het kan immers zijn dat een functie en een team dat drie jaar geleden nog goed bij jou paste, nu om wat voor reden ook niet meer goed past. Voordat je meteen iets heel anders gaat doen, kan het handig zijn te onderzoeken welke onderdelen van je functie niet meer passen en of je daar iets aan kunt doen. Bij dat onderzoek helpen we je graag.


CONTACT OPNEMEN

HOE


We beginnen met het vaststellen van jouw profiel met je sterkten en eventuele acceptabele zwakheden. We gebruiken daarvoor de Thomas Persoonlijk Profiel Analyse, gebaseerd op DISC. Dan identificeren we jouw ontwikkelpunten, zowel vanuit jouw behoefte als vanuit de doelen van jouw organisatie. We definiëren leerdoelen met de SMART-methode, evalueren praktijksituaties en bereiden nieuwe cases voor. We stimuleren jouw zelfreflectie om continu te verbeteren. En we bevestigen wat goed gaat.

Dit zijn altijd maatwerktrajecten. Individuele gesprekken op ons kantoor in Eindhoven-centrum. Soms kort en intensief, soms over een langere periode uitgesmeerd. Zoals al onze trajecten: kort als het kan, lang als het moet.

Bij onderwerpen kun je denken aan doelen stellen, planmatig en methodisch werken, communiceren, motiveren van anderen, oog hebben voor anderen, stakeholdermanagement, feedback geven en ontvangen, en aanjagen.


CONTACT OPNEMEN

RESULTAAT


Je legt met onze coaching een uitstekende basis voor de rol van projectmanager of leidinggevende. Je zelfvertrouwen, kennis en vaardigheden nemen flink toe. Met als resultaat: meer effectiviteit, minder afbreukrisico en meer werkplezier!


CONTACT OPNEMEN

WIE


Bij Styx werken ervaren projectmanagers en senior leidinggevenden. Ja, met grijze haren. We hebben zo’n beetje alles gezien en meegemaakt. We hebben fouten gemaakt en successen geboekt. En ervan geleerd. Nu delen wij graag onze kennis en ervaring met jou. Vooral helpen we jou te ontwikkelen. We zijn onafhankelijk, dus zijn we gericht op jouw persoonlijke professionele ontwikkeling.

Hulp bij je nieuwe rol als projectmanager nodig? Gratis kennismaken? Bel Mariska van Adrichem, Wim van der Geld of Ruud Op den Kamp: 040-2466002. Of email: info@styxcareerconsult.nl.


CONTACT OPNEMEN
 
CONTACT MET STYX

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP


LEES MEER