Styx http:// www.styxcareerconsult.nl Styx

HSP op de werkvloer

Hoe blijf je als HSP gelukkig op de werkvloer?

HSP-congres
Eind november was het (derde) HSP-congres. Thema: van label naar meerwaarde. Je weet waarschijnlijk wel dat ik erg geïnteresseerd ben in hoogsensitiviteit. Kom klanten tegen die vooral last van hun hooggevoeligheid ervaren, zoals flinke prikkelgevoeligheid, langere en diepgaandere verwerkingstijds en voortdurend over van alles, maar vooral over anderen, nadenken. Gelukkig krijgen steeds meer HSP’ers ook besef van de positieve kanten ervan. Denk aan mensen en processen doorzien, denken in risico’s, het grotere geheel zien en creativiteit. En in mijn werk gaat het natuurlijk om wat je wél bent, wilt en kunt!

Werkgeluk
Esther Bergsma doet veel onderzoek naar HSP en werk. Tijdens het congres presenteerde zij een onderzoek onder 5500 mensen (wereldwijd).
Wat heeft een HSP’er nodig om gelukkig en gezond aan het werk te blijven?
 Goede sfeer
 Betekenisvol werk
 Genoeg vrije wijd

Aha! Dus carrièreperspectief en salaris zijn geen motivatoren. En autonomie minder dan ik had verwacht. Veel HSP’ers willen immers gezien en gehoord en begrepen worden, en ook autonoom hun gang kunnen gaan. Inderdaad een gevoelige balans.

Sfeer
Nu is sfeer voor veel mensen belangrijk, maar voor HSP’ers dus een absolute voorwaarde om te kunnen gedijen en floreren. Het is echt tijd voor positiviteit!

Comments are closed.