Inzicht in jouw energie

De werkenergieanalyse® is een praktisch instrument om de beleving van stress en de mate van invloed die je daarop hebt in kaart te brengen. Verder kun je vaststellen welke taken jou energie geven, uitdagingen bieden of juist tot routine en verveling leiden. Handig middel dus om je loopbaan zelf vorm te geven!

Waarom een energiescan?

Stress is in toenemende mate een oorzaak voor uitvallen of minder functioneren. Maar wat veroorzaakt die stress? Ik heb gemerkt dat medewerk(st)ers het lastig vinden om te gaan met veranderende werkomstandigheden, nieuwe rollen en taken en met organisatiewijzigingen als zelfsturing. Daarnaast wordt het steeds belangrijker de je als medewerk(st)er eigen loopbaanvaardigheden ontwikkelt. En in het kader van vitaliteit is het voor organisaties noodzakelijk te faciliteren dat medewerk(st)ers optimaal kunnen blijven functioneren.

Wat doet de werkenergieanalyse®?

Middels diverse vragen, onder andere gebaseerd op het bevlogenheidsonderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de 7 eigenschappen van Covey, krijg je inzicht in jouw mate van bevlogenheid. Bij bevlogenheid horen begrippen als toewijding, vitaliteit en betrokkenheid. Je onderzoekt wat je stressbronnen zijn en welke je kunt beïnvloeden. Denk aan zaken als relatie met je collega’s en leidinggevende, de mate waarin je je kunt ontwikkelen en de balans werk/privé. Je krijgt concrete tips om beter om te gaan met (werk)druk. Je brengt in kaart welke functietaken energie geven en welke energie zuigen. Je ziet waar je je in kunt ontwikkelen en/of je functie kunt ‘jobcarven’.

werkenergieanalyse

Flow

Flow is de na te streven situatie waar een goede mix is van uitdaging en vaardigheid. Teveel uitdaging levert stress op, te weinig leidt tot verveling. Onder flow verstaan we de situatie waarin je je goed concentreert, je werk uitdagend en ‘leuk’ ervaart en waarin je vaak de tijd vergeet. Super toch?

Meer weten? Presentatie werkenergieanalyse

Bel Ruud Op den Kamp: 040-2466002 of 06-51193885. Of stuur een reactie.