Wij willen u graag kennis laten maken met onze tevreden klanten. Verscheidene werkgevers en werknemers m/v vertellen hier hun persoonlijke verhaal en hoe zij Styx ervaren hebben.

Leoleo1

Directeur van LBIO te Gouda. Een semi-overheidsinstelling die zelfstandig de onderhoudsbijdragen int, die door de rechter als alimentatie zijn toegewezen aan kinderen na een echtscheiding. Ieder jaar worden er zo’n 8.000 nieuwe aanvragen behandeld. Ook int het LBIO de ouderbijdragen jeugdzorg, met zo’n 12.500 nieuwe zaken per jaar.

“Een jaar of zeven geleden stond ik aan de vooravond van een reorganisatie, waarbij flink wat mensen moesten afvloeien. Ik knapte af op de standaardverhalen van andere bureaus en ging met Bert Walraven van Styx in zee. Zijn onorthodoxe werkwijze sprak me aan; hij deed eerst de intakes en kwam toen met een gericht plan. Bovendien gaf hij me een herplaatsinggarantie binnen een bepaalde termijn. Bepaald niet gebruikelijk.

De MBO’ ers heb ik zelf begeleid en Bert heeft zich vervolgens ontfermd over de HBO’ers: staf- en beleidsmedewerkers plus de accountmanagers. Het werd een succes. In redelijke harmonie kon afscheid worden genomen van de boventallige stafmedewerkers omdat ze elders een passende  functie vonden. De rol van Styx was in onze perceptie doorslaggevend hierbij.

Wat me opviel was de betrokkenheid van Bert en zijn confronterende aanpak. Hij ging flink in discussie met de betrokken medewerkers en ook met mij als werkgever en hij draaide nergens omheen. Maakte alles bespreekbaar. Niet bepaald een sjabloonconstructie, maar op de specifieke persoon gericht. Daar moet je natuurlijk ook als opdrachtgever wel mee om leren gaan, maar ik heb er alleen maar hele prettige ervaringen mee.

We spreken elkaar nog steeds en af en toe help ik kandidaten van hem aan een netwerkcontact of een gesprek over loopbaanontwikkeling. Daar kan ik altijd wel een uurtje voor vrij maken.”

Leelee1

Bij Stoas Hogeschool te Wageningen was ik manager PZ. Door een fusie met de Aeres Groep is die functie komen te vervallen. Nu ben ik Beleidsmedewerker P&O. Met als aandachtsterrein recrutering van schaarse medewerkers en outplacement.

In de jaren 2002- 2004 werd er bij Stoas  flink gereorganiseerd en een advocaat van een van onze medewerkers stelde: ‘Waarom nemen jullie geen contact op met de mensen van Styx ? Die geven een soort baangarantie bij hun begeleiding.’ Nou, voor zo’n organisatie had ik wel werk!

Ruud Op den Kamp was het eerste aanspreekpunt. Kundig, open en bereid om mee te denken bij het vinden van maatoplossingen. Ik heb de mensen van Styx ervaren ls pragmatisch, empathisch en gedreven. Geen wollig taalgebruik. Duidelijk in de bedoelingen en uitvoering en, heel belangrijk: afspraken nakomen.

Als onderdeel van een Sociaal Plan wilde ik een groep van zo’n veertig mensen helpen bij het vinden van een nieuwe baan buiten de deur. Styx geeft garantie op het vinden van een baan als de kandidaat zich houdt aan de afspraken. Ze gaan door ‘ whatever it takes’ tot iemand een passende plek gevonden heeft. Dus niet alleen een wederzijdse inspannings-, maar ook een overeengekomen resultaatverplichting. Wederzijds betreft hier Styx en de werknemer.

Tijdens de uitvoering bleef ik als werkgever goed geïnformeerd, waarbij Styx de privacy van de medewerker nooit uit het oog verloor. Styx nam zelf het initiatief. Uiteindelijk is iedereen relatief snel en naar tevredenheid herplaatst.

Styx voert sinds 2005 individuele exit-trajecten voor ons uit omdat ze aantoonbaar oog en begrip hebben voor het speciale van onze  mensen en onze organisatie cultuur. Ook bij de zoektocht naar nieuw schaars talent is Styx in beeld. Styx werkt dus nog altijd naar volle tevredenheid voor ons.”

EricEric Bolle2

Zo’n vier jaar geleden leerde ik Ruud Op den Kamp kennen. Ik was op zoek naar een nieuwe baan.   Ik geloofde dat ik die baan zelf wel zou vinden, maar wist even niet waar te zoeken en wat ik nog meer kon doen dan wat ik allemaal al deed. Ik had een coach nodig die wat er ook gebeurt, optimisme uitstraalt. Ruud is zo’n coach. Hij is het zonnetje in huis en dat werkt aanstekelijk. Ik  werk intussen drie jaar in het onderwijs en heb het daar erg naar mijn zin. Ruud heeft mij geweldig geholpen.