Sollicitatietraining voor hoogopgeleiden

Styx Career Consult sollicitatietraining: Hoe vind ik als hoogopgeleide een (nieuwe) baan?

Waarom een sollicitatietraining? Hoogopgeleide professionals en starters stellen ons vaak de volgende vragen: Hoe pak ik solliciteren aan (want ik heb dat nog nooit gedaan)? Hoe kan ik mijn ervaring omzetten naar een andere baan? Hoe profileer ik mij in een gesprek?

In de huidige, competitieve en sterk veranderende arbeidsmarkt is het vinden een baan behoorlijk lastig. Solliciteren is echt anders dan 15-20 jaar geleden. Standaardbanen bestaan nauwelijks meer. De huidige dynamiek is anders: processen en media ontwikkelen razendsnel, functies veranderen, verantwoordelijkheden worden groter en werkgevers kunnen niet vaak verder kijken dan twee jaar…. En jij bent anders: je voegt meer toe, steekt (dus) hoger in en je wilt een andere rol dan voorheen en andere doelen realiseren.

Solliciteren is een vak en dat kun je leren

Waar gaat het de werkgever om? Wie ben jij als collega (pas je in ons team), wat wil jij (wat is jouw motivatie) en wat gaat je bijdrage zijn (wat zijn je best ontwikkelde competenties). Dit kun je allemaal voorbereiden:  maak kennis met de sollicitatietraining voor hoogopgeleiden Solliciteren 3.0 en geef jezelf nieuwe kansen! Styx Career Consult ontwikkelde op basis van jarenlange ervaring een compacte training. Juist voor hoogopgeleiden.
Niet (weer) een sollicitatietraining, maar een nieuwe manier van denken en handelen. Doelen: inzicht in de moderne arbeidsmarktrituelen, het delen van kennis van solliciteren en netwerken en persoonlijke (communicatie)vaardigheden aanscherpen.

Loopbaanvaardigheden

De basis van solliciteren anno nu is het je eigen maken van de zes loopbaancompetenties: reflectie op jouw motivatie en kwaliteiten, netwerken en profileren, onderzoeken en doelen stellen.

Resultaat

Wat levert de training jou op? Nieuwe inspiratie, structuur in je acties, betere gesprekken en een grotere kans op baan of opdracht. Met Solliciteren 3.0 leerden honderden hoogopgeleide professionals effectiever te solliciteren en te netwerken. Met een baan of het zzp-schap als resultaat.

Hoe?

DSC_3969

Sollicitatietraining voor hoogopgeleiden in Eindhoven

In een groep met maximaal acht hoogopgeleiden leer je hoe je focus krijgt, hoe je vacatures op haalbaarheid checkt en hoe je in gesprekken je kwaliteiten bewijst. Daarnaast leer je een effectief plan van aanpak voor je arbeidsmarktbewerking te maken. Deze training is meestal op een middag en wordt op verzoek ook ‘s avonds gegeven.

Videopitch

Een videopitch is na LinkedIngebruik de nieuwste ontwikkeling op het gebied van solliciteren. Een prima manier om meer van jezelf te laten zien dan je cv. Lees maar: http://www.intermediair.nl/carriere/cv-en-sollicitatie/cv-en-sollicitatiebrief/solliciteren-met-een-video-cv-zo-doe-je-dat

Meer weten of een afspraak maken? Bel of email Ruud Op den Kamp: 040-2466002 of 0651-193885, ruud@styxcareerconsult.nl.

Je kunt ook deze link openen: Flyer solliciteren 3.0