Reïntegratie tweede spoor en UWV

Reïntegratie tweede spoor voor hoogopgeleiden: begeleiding na fysieke of psychische uitval

Wat kan ik nog wel met mijn belastbaarheid?  Hoe laat ik zien wat ik kan? Welke mogelijkheden heb ik? Wat is reïntegratie tweede spoor?

Laten we het hebben over wat je wél kunt! Styx Career Consult begeleidt hoogopgeleiden die vanwege ziekte of soms hun hoogsensitiviteit hun functie niet meer kunnen vervullen met succes naar een nieuwe baan of zzp-schap. In het kader van reïntegratie tweede spoor ondersteunen wij voornamelijk mensen die door burn-out zijn uitgevallen en elders een nieuwe start willen maken. Als je langer dan 52 weken ziek bent, dient de werkgever met jou te zoeken naar een functie buiten jouw eigen omgeving. Dat wordt dan reïntegratie tweede spoor genoemd. Qua werkwijze lijkt dat veel op wat we met outplacement doen en heet ook wel loopbaanbegeleiding. Soms stelt de bedrijfsarts voor om als voortraject een loopbaanoriëntatie in te zetten om jouw herstel te bevorderen. Daarna kan dan de reïntegratie naar ander werk ingezet worden.

Wat

We gaan een aantal belangrijke zaken vaststellen en je gaat leren solliciteren anno nu: Wat kun je wél? Waar zijn die banen dan? Hoe krijg ik zo’n baan? Hoe kom ik weer in een arbeidsritme? Hoe voorkom ik dat ik weer uitval? Als iemand uitvalt is een belangrijke oorzaak vaak dat er geen match met de functie en de omgeving (meer) is. Functies, teams en verantwoordelijkheden veranderen steeds sneller; het kan zijn wat drie jaar eerder nog wel bij jou paste nu niet meer past. We gaan onderzoeken: Wat past wél bij jou? Waar kom jij het best tot je recht? Wat zijn de voordelen van jouw eigenschappen? Wat kun je daar dan mee?

Hoe

Wil je weten hoe we dat doen en of we bij jou passen? Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een oriënterende kennismaking.

werken met een beperking

Styx Career Consult: reïntegratie voor hoogopgeleiden in Eindhoven

UWV-trajecten voor hoogopgeleiden

De term reïntegratie wordt ook door UWV en gemeentelijke sociale zaken gebruikt voor het zoeken naar een baan voor mensen die (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt of langdurig werkloos zijn. Ook voor hoogopgeleiden. Styx Career Consult in Eindhoven wordt dan door UWV of jouw gemeente ingehuurd om jou te helpen weer aan het werk te gaan. Tot 2016 heette dat individuele reïntegratieovereenkomst (IRO). Nu heet dit ‘Werkfit maken’ en ‘Naar Werk’. Dat betekent dat we jou introduceren in het netwerk van Styx en je trainen om effectiever te solliciteren. Eerst stellen we via loopbaanbegeleiding vast waar je hart sneller van gaat kloppen en wat je best ontwikkelde competenties zijn. Waar nodig versterken we jouw zelfvertrouwen. Maar vooral maken we de vertaalslag naar wat je (nog) wél kunt en waar je dan past. Standaardbanen bestaan immers nauwelijks meer, dus je zult verder moeten onderzoeken.

Onze klanttevredenheidscijfers spreken voor zich: één van de hoogst gewaardeerde kleinere reïntegratiebedrijven. In de meetperiode 2017-1018 worden onze Werkfit maken-trajecten beoordeeld met 8,5! Hoe? We focussen op wat je wél kunt en vertalen dat naar concrete functies. We stellen vast waar je wél past. We leren je effectief om te gaan met weerstanden en brengen jou in contact met bruikbare gesprekspartners in ons netwerk. Het klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd door Veldwerk Optimaal uit ‘s-Hertogenbosch.

Kwaliteit

Onze plaatsingscijfers behoren tot de beste in de markt. Maar cijfers vertellen niet alles. Onze klanten zijn tevreden over de steun die zij ervaren hebben, de nieuwe inzichten en natuurlijk de behaalde resultaten. Wat horen we zoal terug? “Je bent een bron van inspiratie en positiviteit.” “Volgens mij heb je gelijk; ik begin er steeds meer in te geloven”. En: “Wat ik hier geleerd heb heeft me zoveel vertrouwen gegeven in de sollicitaties.” Past een directe, praktische benadering bij je en ben je op zoek naar een intensieve, individuele maatwerkbegeleiding, neem dan gerust contact op per email of telefoon voor het maken van een (vrijblijvende) kennismakingsafspraak.

Bel Ruud Op den Kamp (of één van de collega’s): 040-2466002 en 06-51193885 of email: ruud@styxcareerconsult.nl.

noloc erkend loopbaanprofessional 2014- groot JPEG bestand