Carrière-advies voor hoogopgeleiden in Eindhoven

STYX CAREER CONSULT

CARRIÈRE-ADVIES VOOR HOOGOPGELEIDEN


Het is toch mooi dat mensen zich bewust zijn van wat ze willen en kunnen? Daardoor kun je gerichte keuzes maken! Welkom bij Styx Career Consult. Zoek je ander, beter passend werk? Wil je jezelf verder ontwikkelen? Wil je je loopbaan zelf bepalen? Met meer zelfvertrouwen solliciteren?

VOOR WIE?


De meeste Styxklanten hebben een zelfstandige rol, als specialist of in een managementpositie. We begeleiden veel mensen uit logistiek, sales, finance, communicatie, hulpverlening en (technisch) management. Ruim de helft van onze klanten heeft een afgeronde HBO-opleiding, een kwart is academisch geschoold en ca. een kwart heeft geen afgeronde HBO-opleiding, maar wel dat niveau. Verhouding mannen-vrouwen is ca. 65-35, profit-non-profit is 70-30. De helft van onze klanten is ouder dan 50; de groep 35- neemt in aantal toe. Zo’n 20% van onze klanten is hoogbegaafd en/of hoogsensitief. Ruim de helft zoekt een ander positie doordat hun functie (door diverse oorzaken) te ver van hen af is komen te staan. Eén kwart van onze klanten maakt een significante carrièreswitch.

Styx Career Consult in Eindhoven is partner van hoogopgeleiden: professionals en managers. Dit betekent dat wij jou in gesprekken begeleiden bij b.v. outplacement, loopbaanadvies en coaching. Resultaat? Jij krijgt die passende baan. Je focus wordt scherper. Jouw profilering wordt effectiever. Je zelfvertrouwen neemt toe. Doen? Maak een (gratis) afspraak

Career Consult: begeleidingstrajecten die er op gericht zijn om hoogopgeleiden te ondersteunen in hun ontwikkeling. Denk aan outplacement met resultaatverplichting, reïntegratie tweede spoor, loopbaanbegeleiding, werkenergieanalyse, executive coaching en sollicitatietraining. Altijd maatwerk; jouw behoefte als uitgangspunt. Trajecten van een paar weken tot meerdere maanden. Vragen die we veel tegenkomen zijn: Wat past echt bij mij? Hoe pak ik het solliciteren aan? Hoe kan ik mijn ervaring omzetten naar een andere baan? Waar moet ik zoeken?

Solliciteren is een vak en dat moet je leren. Tegenwoordig worden er vijf loopbaancompetenties gedefinieerd die je dient te ontwikkelen om de regie van je loopbaan in eigen hand te houden. Deze loopbaancompetenties zijn:

  • Reflectie op willen
  • Reflectie op kunnen
  • Doelen stellen
  • Oriënteren/netwerken
  • Profileren

HOE

Individuele begeleiding met een vaste coach in ons kantoor in Eindhoven. We luisteren en stellen jou veel vragen. We passen instrumenten toe zoals PPA, Belbin en STAR. We provoceren (graag!). We geven positieve feedback. We vertalen jouw kwaliteiten en dromen naar concrete functies. We delen kennis over wat wél werkt en laten je nieuwe, verfrissende invalshoeken zien. Je krijgt netwerkingangen en praktische voorbeelden. We trainen effectieve communicatie. Eerlijk = eerlijk: we zijn onverbeterlijke optimisten en denken altijd in mogelijkheden. Het gaat er om wat je wél wilt en wél kunt. Wij geloven niet in goed of slecht, wel in passend en minder passend.

KLANTTEVREDENHEID

De resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek mogen er zijn. Over de periode 2018-2019 is het rapportcijfer een prima 8,4! Het mooiste compliment: alle respondenten (100% dus!) zou Styx Career Consult aanbevelen bij anderen. Het klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd door Veldwerk Optimaal uit ‘s-Hertogenbosch.

Onze klanten waarderen ons vanwege de individuele, directe benadering, ons bruikbare netwerk, de inspirerende kijk op zaken en natuurlijk vanwege het resultaat. Verder horen we terug: “Jouw benadering helpt mij te ontwarren en geeft mij duidelijkheid”. “Ik heb concrete adviezen gekregen die praktisch toepasbaar zijn (zoals ANNA: check de boodschap)”. “Ik was krampachtig bezig en nu kan ik weer in mezelf geloven”. “Ik heb geleerd te denken vanuit de vraag van de markt (i.p.v. alleen van mezelf uitgaan).” Tenslotte stellen onze klanten het werken met een vaste contactpersoon en de goede bereikbaarheid in Eindhoven centrum op prijs.

TRANSITIEVERGOEDING EN BELASTINGAFTREK

De transitievergoeding (sinds 2015) is bedoeld om nieuw werk en daarmee een nieuwe inkomstenbron te krijgen. Het idee is om via o.a. loopbaanadvies, outplacement en/of scholing je kans op een nieuwe baan te vergroten. Je mag de volledige transitievergoeding gebruiken om outplacement en/of opleidingen in te kopen (maar het is niet verplicht). Je kunt als particulier, werkgever en ondernemer de kosten (incl. BTW) voor loopbaanadvies als studiekosten van je (inkomsten)belasting aftrekken. Scheelt gauw zo’n 30-50%.

WAAROM?

Wat maakt solliciteren voor hoogopgeleiden nu anders dan 20 jaar geleden?

Toen we in 2003 met Styx en outplacement begonnen, zag de arbeidsmarkt er nogal anders uit. Maar de vraag van werkzoekenden was universeel: Wat wil ik? Wat kan ik? Waar pas ik? Voor hoogopgeleiden bleek het niet eenvoudig om kort en bondig te duiden wat zij graag deden en welke bijdrage zij kunnen leveren. De dynamiek op de huidige arbeidsmarkt maakt dat functies sneller veranderen. Er zijn nauwelijks standaardbanen. Jij moet meer zoeken waar jij past. Waar je toegevoegde waarde kunt hebben. En waar je enthousiast van wordt. Hoe krijg je dan de regie over je loopbaan? Af en toe heb je een externe kijk nodig om je hiervan bewust te worden. Styx Career Consult wil graag die sparringpartner voor jou zijn.

Wij houden van mensen die kunnen reflecteren. Zich willen ontwikkelen. Wij zijn er van overtuigd dat mensen gelukkiger zijn als zij zelf aan het roer staan. Onafhankelijk kunnen zijn. De professional zijn die je wilt zijn. Onze overtuiging is dat jij als hoogopgeleide professional echt wel weet wat jij wilt en kunt. Soms heb je een spiegel nodig om je daar (weer) bewust van te worden. Wij zijn graag jouw steuntje in de rug. We genieten als jij dingen voor elkaar krijgt die je niet gedacht had voor elkaar te kunnen krijgen. En ja: we worden gedreven door resultaat. Onze waarden: onafhankelijk, professioneel, samenwerken.


EEN VAST TEAM

We werken met een vast team: Jasmin Vogeley, Jan-Frank Vos, Mariska van Adrichem, Tjeu Stienen, Joke Lenaerts, Emile de Bruin en Ruud Op den Kamp. We hebben een netwerk van gespecialiseerde coaches, dus er is altijd iemand die bij je past. Styx Career Consult is een lerende organisatie en ook wij kijken steeds hoe we onze klanten effectiever kunnen ondersteunen. We verwerken de nieuwste wetenschappelijke inzichten in onze aanpak, zoals ‘zelfwaardering en zelfbepaling’ van hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk, ‘effectiviteit van coaching’ van hoogleraar organisatieontwikkeling en coaching Erik de Haan, ‘positieve psychologie’ van hoogleraar psychologie Ernst Bohlmeier en ‘Als HSP’er gezond aan het werk’ van professor doctor Elke van Hoof.

Vragen? Meer weten over outplacement in Eindhoven? Bel Ruud Op den Kamp voor een gratis kennismaking op 040-2466002 of 06-51193885. Emailen kan ook: info@styxcareerconsult.nl

Styx Career Consult is aangesloten bij Noloc, de vereniging voor loopbaanprofs.

 
Buy now