Loopbaancoach voor hoogopgeleiden in Eindhoven

STYX CAREER CONSULT

LOOPBAANCOACH VOOR HOOGOPGELEIDEN


Het is toch mooi dat mensen zich bewust zijn van wat ze willen en kunnen? Daardoor kun je gerichte keuzes maken! Welkom bij Styx Career Consult. Zoek je ander, beter passend werk? Wil je jezelf verder ontwikkelen? Wil je je loopbaan zelf bepalen? Met meer zelfvertrouwen solliciteren?

Styx Career Consult in Eindhoven is loobaancoach voor hoogopgeleiden: professionals en managers. Dit betekent dat wij jou in gesprekken begeleiden bij b.v. solliciteren, reïntegratie, ontwikkeladvies en loopbaancoaching. Resultaat? Jij krijgt die passende baan. Je focus wordt scherper. Jouw profilering wordt effectiever. Je zelfvertrouwen neemt toe. Doen? Maak een (gratis) afspraak

Career Consult: maatwerk begeleidingstrajecten die er op gericht zijn om hoogopgeleiden te ondersteunen in hun ontwikkeling. Denk aan sollicitatietraining, reïntegratie, loopbaancoaching, ontwikkeladvies en executive coaching. Altijd maatwerk; jouw behoefte als uitgangspunt. Trajecten van een paar weken tot meerdere maanden. Vragen die we veel tegenkomen zijn: Wat past echt bij mij? Hoe pak ik het solliciteren aan? Hoe kan ik mijn ervaring omzetten naar een andere baan? Waar moet ik zoeken?

Solliciteren is een vak en dat moet je leren. Tegenwoordig worden er vijf loopbaancompetenties gedefinieerd die je dient te ontwikkelen om de regie van je loopbaan in eigen hand te houden. Deze loopbaancompetenties zijn:

  • Reflectie op willen
  • Reflectie op kunnen
  • Doelen stellen
  • Oriënteren/netwerken
  • Profileren

WAAROM?

Wat maakt solliciteren voor hoogopgeleiden nu anders dan 20 jaar geleden?

Toen we in 2003 met Styx en outplacement begonnen, zag de arbeidsmarkt er nogal anders uit. Maar de vraag van werkzoekenden was universeel: Wat wil ik? Wat kan ik? Waar pas ik? Voor hoogopgeleiden bleek het niet eenvoudig om kort en bondig te duiden wat zij graag deden en welke bijdrage zij kunnen leveren. De dynamiek op de huidige arbeidsmarkt maakt dat functies sneller veranderen. Er zijn nauwelijks standaardbanen. Jij moet meer zoeken waar jij past. Waar je toegevoegde waarde kunt hebben. En waar je enthousiast van wordt. Hoe krijg je dan de regie over je loopbaan? Af en toe heb je een externe kijk nodig om je hiervan bewust te worden. Styx Career Consult wil graag die sparringpartner voor jou zijn.

Wij houden van mensen die kunnen reflecteren. Zich willen ontwikkelen. Wij zijn er van overtuigd dat mensen gelukkiger zijn als zij zelf aan het roer staan. Onafhankelijk kunnen zijn. De professional zijn die je wilt zijn. Onze overtuiging is dat jij als hoogopgeleide professional echt wel weet wat jij wilt en kunt. Soms heb je een spiegel nodig om je daar (weer) bewust van te worden. Wij zijn graag jouw steuntje in de rug. We genieten als jij dingen voor elkaar krijgt die je niet gedacht had voor elkaar te kunnen krijgen. En ja: we worden gedreven door resultaat. Onze waarden: vertrouwen, respect, initiatief en positiviteit.

KLANTTEVREDENHEID

De resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek mogen er zijn. Over het jaar 2020 is het rapportcijfer een prima 8,4! Het mooiste compliment: alle respondenten (100% dus!) zou Styx Career Consult aanbevelen bij anderen. Het klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd door Veldwerk Optimaal uit ‘s-Hertogenbosch.

Onze klanten waarderen ons vanwege de individuele, positieve en directe benadering, ons bruikbare netwerk, de inspirerende kijk op zaken en natuurlijk vanwege het resultaat. Verder horen we terug: “Jouw benadering helpt mij te ontwarren en geeft mij duidelijkheid”. “Ik heb concrete adviezen gekregen die praktisch toepasbaar zijn (zoals ANNA: check de boodschap)”. "Plezierige omgang, afgestemd op behoefte. Niet oplossend maar richtinggevend".“Ik was krampachtig bezig en nu kan ik weer in mezelf geloven”. “Ruud is betrokken en voelt precies aan wanneer een extra duwtje in de rug nodig is en wanneer er een pas op de plaats nodig is. Hij laat je zien wat je krachten en valkuilen zijn zodat je een goede richting krijgt waar je in kunt zoeken". Tenslotte stellen onze klanten het werken met een vaste contactpersoon en de goede bereikbaarheid in Eindhoven centrum op prijs.

TRANSITIEVERGOEDING EN BELASTINGAFTREK

De transitievergoeding (sinds 2015) is bedoeld om nieuw werk en daarmee een nieuwe inkomstenbron te krijgen. Het idee is om via o.a. loopbaanadvies, outplacement en/of scholing je kans op een nieuwe baan te vergroten. Je mag de volledige transitievergoeding gebruiken om outplacement en/of opleidingen in te kopen (maar het is niet verplicht). Je kunt als particulier, werkgever en ondernemer de kosten (incl. BTW) voor loopbaanadvies als studiekosten van je (inkomsten)belasting aftrekken. Scheelt gauw zo’n 30-50%.

 
Buy now