Outplacement in Eindhoven voor hoogopgeleiden

Outplacement. Zoeken naar nieuw werk. Het komt dagelijks voor; om bedrijfseconomische redenen of omdat de samenwerking niet meer loopt… Ontslag is pijnlijk. Ontslag zorgt ook voor twijfel: “Waarom?”, “Hoe vind ik iets anders?”, of “Hoe moet je tegenwoordig solliciteren?”.

Styx Career Consult outplacement voor hoogopgeleiden: een nieuwe, passende functie

Outplacement (ook wel genoemd werk-naar-werk of loopbaanbegeleiding) is een begeleidingstraject waarin je leert hoe je succesvol solliciteert. Je gaat jezelf weer vertrouwen en stelt vast waar je energie van krijgt. Je passie en onderscheidend vermogen ontdekken, zogezegd. Je leert hoe de arbeidsmarkt anno nu werkt. Je ontdekt hoe je effectief kunt zoeken naar nieuw werk. Je traint bruikbare gesprekstechnieken. Outplacement voor hoogopgeleiden bij Styx Career Consult betekent persoonlijke betrokkenheid. Geen koeien en kalfjes, maar tastbaar resultaat: een nieuwe, passende functie of zzp-schap! Ruim 90% geslaagd en hoge klanttevredenheid. Gratis kennismaken?

Wat?

De vragen van onze hoogopgeleide klanten die wij het meest tegenkomen zijn: Wat wil ik nu precies? Hoe kan ik mijn ervaring omzetten naar een andere baan? Waar moet ik zoeken? Hoe moet ik omgaan met LinkedIn? Hoe moet ik me in een gesprek profileren? Hoe vertel ik dat ik mijn baan kwijt ben?

Hoe?

Outplacement voor hoogopgeleiden bij Styx Career Consult is altijd maatwerk. We staan naast jou, denken mee en tegen, laten zien welke mogelijkheden er wél zijn. Solliciteren is een vak en dat moet je leren. Meestal beginnen we met het onderzoeken en vaststellen van wat jij wilt en wat jouw best ontwikkelde competenties zijn. We gebruiken instrumenten als PPA (DISC-analyse), Belbin Teamrollen, loopbaanwaarden en STAR. De antwoorden op jouw vragen wat je wilt en kunt zitten meestal al in je. We stellen je veel vragen, luisteren en diepen uit wat je nu precies bedoelt. Je wordt je bewust van jouw toegevoegde waarde. Als jouw boodschap duidelijk is, introduceren we je in ons netwerk, dat ca. 900 organisaties en instellingen omvat. We hebben vooral verstand van niet-technische posities op HBO- en WO-niveau.

Solliciteren is een vak en dat kun je leren

We verbeteren jouw netwerk- en sollicitatievaardigheden (vragen stellen!). Juist voor hoogopgeleiden is het belangrijk te leren jezelf te profileren op de manier die recht doet aan wie jij bent. We gebruiken de hulpmiddelen die echt iets toevoegen, zoals jouw één minuutpresentatie, het toepassen van STAR, omgaan met weerstanden in een gesprek en LinkedIn. We maken jouw boodschap concreet. Stellen jou meer vragen dan je kunt bedenken en laten zien hoe je daarmee kunt omgaan. Gebruiken praktische voorbeelden en ‘best practices’. Helpen met effectieve brieven en cv’s. We vertalen wat jij wilt en kunt naar concrete banen en/of opdrachten.  Brengen structuur in jouw inspanningen. We draaien er geen doekjes omheen, zetten jou op scherp en zijn er ook als het eens tegenzit. Alles bij elkaar kent Styx Career Consult een 14-stappenplan dat op maat aan jouw behoefte wordt aangepast, zodat de ondersteuning het effectiefst is. Na Styx zijn er geen twijfels meer!

Transitievergoeding

De transitievergoeding (sinds 1 juli 2015) is bedoeld om nieuw werk en daarmee een nieuwe inkomstenbron te krijgen. Het idee is om via o.a. outplacement en/of scholing je kans op een nieuwe baan te vergroten. Je mag de volledige transitievergoeding gebruiken om outplacement en/of opleidingen in te kopen (maar het is niet verplicht).

Kwaliteit

In onze optiek is kwaliteit het overtreffen van de verwachtingen van je klant. Onze ervaring is natuurlijk een goede basis: meer dan 25 jaar bekend met de rituelen op de arbeidsmarkt voor hoogopgeleiden. We zijn geschoold in (loopbaan)coaching en communicatietraining. Regelmatig scholen we bij door Noloc-verdiepings- en opfriscursussen. Kennis van zaken hebben, innoveren, luisteren naar jou als klant en overtuigingskracht helpen ook. Het belangrijkst zijn de ervaringen van onze klanten. Wat horen we het meest van klanten die geslaagd zijn? “Ik ben in mijzelf gaan geloven.” “Ik had nooit gedacht dat ik zoveel over mezelf kon leren; dat zou iedereen eigenlijk moeten doen.” “Ik heb vooral veel baat gehad bij het één-minuutverhaal, het toepassen van STAR en het stellen van goede vragen.” “Een gelijkwaardige gesprekspartner zijn, dat heeft mijn ogen geopend.”

Styx19

Ruud Op den Kamp: outplacement voor hoogopgeleiden

Hulp bij je loopbaan nodig? Gratis kennismaken? Bel Ruud Op den Kamp (of één van de collega’s): 040-2466002 en 06-51193885 of email: info@styxcareerconsult.nl.

noloc erkend loopbaanprofessional 2014- groot JPEG bestand